lauantai 9. marraskuuta 2013

Vesiurheilua ja jalkapalloa Ensimmäisen virallisen vapaapäivänsä talkoomatkalaiset omistivat urheilulle.

Muutamat lähtivät jo aamulla aikaisin katsomaan Maputossa vuosittain järjestettävää uimakilpailua. Osallistujia oli 27, ja osa uimareista kuuluu Mosambikin olympiavalmennettaviin.

Uintimatkaa Maputon rantakadulta vastarannalle Catembeen kertyy kolme kilometriä. Nopeimmilta se taittui 45 minuutissa.  Kilpailun palkinnot Mosambikin tulotasoon nähden olivat huikeat. Ensimmäinen sai tuhat dollaria, toinen 750 dollaria ja kolmas 500 dollaria, lisäksi palkintoina oli mm. TV ja kannettava tietokone. 
 
Maputossa, kuten muuallakin maassa on menossa kunnallisvaalikampanja. Vallassa oleva pormestari kävi näyttäytymässä ja kättelemässä paikallaolijat - yllättäen myös meidät.

Toinen osa matkalaisista valitsi aamupäivän ohjelmaksi vesipuiston, joka sijaitsee vajaan puolen tunnin automatkan päässä hotellilta.   Perille päästyämme kohtelias vartija avasi autolle portit ja ohjasi meidät sisään autioon ja vedettömään vesipuistoon. Jonkin aikaa tilannetta ihmeteltyämme paikalle tuli mies, joka ilmoitti puiston aukeavan uudelleen mahdollisesti joulukuussa.

Olimme useaan kertaan tiedustelleet, onko puistossa varmasti tilaa meille, ja tämä oli luvattu. Ja tilaahan oli!


Yllätyksestä toivuttuamme kuljettaja Paulo käänsi auton keulan Intian valtameren rannalle, jossa loikoilimme aamupäivän.

Iltapäiväksi Simião oli hankkinut koko porukalle liput maan toiseksi ylimmän sarjatason jalkapallo-otteluun, jossa kohtasivat paikalliset Costa do Sol (aurinkorannikko) ja Ferroviario (rautatieläiset).  Jostakin kumman syystä meidät ohjattiin suoraan kotijoukkueen kannattajien katsomoon.   

Suomalaiseen katsomokulttuuriin tottuneena vaikeuksia aiheutti valinta siitä, seuratako peliä vai menoa katsomossa. Peli itsessään oli vauhdikasta ja tunnepitoista. Keltainen kortti viuhui tiuhaan ja paareja kannettiin kentälle useaan otteeseen.

Runsaista kotijoukkueen maalipaikoista huolimatta ottelu päättyi vierasvoittoon 0-1. Afrikkalaisesta jalkapallosta jäi ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus.

Ismo, aktiivisesti maailmaa tarkkaileva Metalliliiton luottamusmies, ensimmäistä kertaa päiväntasaajan eteläpuolella
Tuija- kätilö, Tehyn aktiivinen jäsenmaksun maksaja jo 31 vuotta
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti